YLEISTÄ KATSASTUKSESTA

Vene, joka on merkitty VUK:n veneluetteloon ja on vuosittain KATSASTETTU, on oikeutettu käyttämään ylläolevia lippua ja viirejä.

Vene voidaan katsastaa veneen ominaisuuksien ja käyttöalueen mukaan neljään eri katsastusluokkaan. Veneeseen kohdistuvat vaatimukset ja varustelutaso määräytyvät katsastusluokan mukaan. Omistaja voi halutessaan katsastaa veneensä alempaankin luokkaan kuin siihen, johon sen ominaisuudet oikeuttaisivat.

Viranomaismääräyksiin perustuvissa katsastusvaatimuksissa ei voida joustaa. Tällaisia ovat mm. sammuttimien tarkastusmerkinnät, nestekaasulaitteiden ja maasähköasennusten määräystenmukaisuus, septitankkivaatimus ja tarvittavat todistukset, luvanvaraisten radiolaitteiden luvat ja asetusten mukaiset valot.

VUKn veneluetteloon merkitsemisen ja katsastuksen tuomien oikeuksien ja etujen säilyminen edellyttää vuotuista katsastusta viiden vuoden välein tapahtuvin peruskatsastuksin.

VUOSIKATSASTUS

Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina, jolloin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet sekä mahdolliset seuran ja liiton painopistealueiksi määräämät kohdat. Samalla veneenomistajalla on mahdollisuus kysellä katsastajalta neuvoa koskien veneen turvallisuutta ja ylläpitoa.

PERUSKATSASTUS

Peruskatsastus = Runkokatsastus maissa ja varustekatsastus vesillä

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi, sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut. Seura voi myös vaatia peruskatsastusta aina kun siihen katsotaan olevan aihetta. Peruskatsastus tehdään kaksivaiheisena, toinen runkokatsastuksena veneen ollessa maissa ja toinen veneen ollessa vesillä purjehdusvalmiina. Runkokatsastuksessa tarkastetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet ja moottori.

Huomioi että venettä, joka saapuu seuraan kesken kauden, ei tarvitse nostaa runkokatsastusta varten, vaan se tehdään seuraavan talvehtimisen yhteydessä!

KATSASTUSVAATIMUKSET

Valmistautuessasi veneen katsastukseen voit tarkistaa vaatimukset katsastuslistalta.

Tästä voit myös tutustua SPV:n  KATSASTUSSÄÄNNÖT 2017 dokumenttiin.

HINNAT

VUK:n jäsenille Katsastusmaksut sisältyvät jäsenmaksuun.

KATSASTUSAJANKOHDAT

Kerhon katsastajat järjestävät keväisin useita peruskatsatus sekä vuosikatsatus iltoja, näistä tiedotaan erikseen näillä sivuilla, Facebookissa ja rannan ilmoitustaululla.

KATSASTAJAT

Katsastajat

Michael Ljungqvist, 050 339 6898,  michael.ljungqvist@vuosaarenurheilukalastajat.fi

Esa Makkonen, 050 566 4405

Ilkka Teräväinen, 0400 214 030

Pekka Kauranne, 050 4822 574

Mika Vasara, 050 447 1644

Kari Hätälä, 0400 188 766

Jari Idström, 040 487 0600